Måløy vidaregåande skule
Klassa foran Baron Otard

Kanskje er det ein grunn til dei breie smila? Foto: Iren Hammersvik

VG2 Kokk og servitør er heime igjen frå fagleg studietur til La Rochelle i Frankrike

VG2 Kokk og servitør har tilbrakt ei veke i La Rochelle på ein fagleg studietur

Vi har besøkt eit lokalt matmarked i Saintes, fått omvising på konjakk-huset Baron Otard i Cognac. Vi har vært veldig heldige med veiret, strålande sol og gode temperaturar. Det utnytta vi med ein piknik i parken. På samarbeidsskulen vår Lycée Hôtelier  fekk vi lunsj, laga og servert av kokkeelevar, samt omvising på kjøkkenet og konditoriet. I fiskerihavna Port de pêche deltok elevane på eit fileteringskurs der vi fekk prøve oss på Seabass, kvitting, hai og blekksprut.

Kjekke og lærerike dagar med nye smakar av franske råvarer.

Her er nokre bilder frå turen.

 

Lokalt matmarked i Saintes. Litt betre utval enn Kiwi og Rema 1000.

 

 

 

 

 

 

Som de ser er det ikkje alle som besøker Cognac kjellaren som kastar skygge….

 

 

 

 

 

 

 

Godt veir for ein picnic

 

 

 

 

 

 

Stemninga var det lite å seie på

 

 

 

 

 

 

Turmat.

 

 

 

 

 

 

Lunsj med våre samarbeidspartnarar på kokkeskulen Lycée Hôtelier  .

 

 

 

 

 

 

 

Snart lunsj. Flambering av servitørelevar

 

 

 

 

 

 

 

 

Sjømat er godt. God kvalitet på all sjømat som er lokal.

 

 

 

 

 

 

 

 

Det er snart påske. Laga av konditorelevar.

 

 

 

 

 

Leikar ein med maten, så kan det lett gå slik!

Blekk frå blekkspruten.

 

 

 

 

 

             

 

Dette er typen fisk ein vanlegvis ikkje ønskjer å møte.. Liten hai 

 

 

 

 

Alle foto: Iren Hammersvik

Tips ein ven Skriv ut