Skulen i Freetown, Sierra Leone

Skulen i Freetown, Sierra Leone Foto: BuildAid

OD dagen 2018

Fredag 28.september vil elevrådet ved Måløy Vidaregåande Skule gjennomføre Operasjon Dagsverk.

Tidlegare elevråd starta eit samarbeid med BuildAid v/ Ole Stenbakk om oppføring av ein vidaregåande skule i Freetown i Sierra Leone. Dei innsamla midlane vil gå uavkorta til bygginga av denne skulen.

Siste skriftlege oppdateringa om prosjektet fekk vi i nyhendebrevet i august 18. Dessutan var Ole Stenbakk på skulen og orienterte elevrådet om prosjektet og framdrifta i forrige veke.

Skole bygg i Freetown Sierra Leone

Samarbeids prosjektet BuildAid har med den engelske organisasjonen Home Leone ligger ca. seks måneder etter opprinnelig plan. Grunnene er mange, etter valget på ny president som var siste dagen Ingfrid og jeg var der ble det mye uro og opptøyer i Freetown.

Home Leone gikk heler ikke klar for uroen, hønsefarmen de hadde startet ble plyndret, og alle hønsene drept og spist av de fattige. Ting og materialer ble stjålet. Dere vil sikkert stille spørsmål om hvorfor de stjeler fra oss som er der for å hjelpe de fattigste? Glem ikke at Freetown er en by med over en million mennesker. De er blant verdens fattigste, flesteparten kan ikke lese eller skrive. De har ikke rent vann, de er konstant sultne. Det er så mange grupperinger og gjenger som herjer og plyndrer. Mange av dem vet ikke hvorfor vi er der, men de ser at de som får komme til oss får et adskillig bedre liv. Home Leone og vi i BuildAid ville selvfølgelig hjelpe flest mulig, men det er umulig å hjelpe alle. Er det så feil å hjelpe noen?

Å jobbe i Freetown er akkurat som å jobbe i Port au Prince på Haiti, kanskje ikke så rart at likheten er så stor, slavene ble jo lenket bla. her i Freetown og sendt med seilskuter til Haiti. Uansett, opptøyene er nå blitt slått tilbake, og arbeidene fortsetter. I tillegg til dette har landet enda en gang vært utsatt for sterk nedbør og flom. Heldigvis var det ingen skader på Home Leone sin landsby eller vårt skolebygg, men det sier seg selv at under slike værforhold stopper arbeidene opp.

Det er svært gledelig at vår byggeleder Joseph i Freetown sender rapport med bilder som viser at skolen nå er komt under tak før den egentlige regntiden snart starter.