Fylkesmeistarane i Helsefagarbeidarfaget Iselin Malene Olsen og Marion Grotle frå YSK/TAF Helse Foto: Jarle Tonheim

Måløy Vidaregåande Skule har to elevar som deltek i Skule-NM for yrkesfag.

Torsdag 27. april er det Skule-NM for yrkesfaga. Elevane Marion Grotle Eikeset og Iselin Malene Olsen frå 2 TAA deltek som representantar for Sogn og Fjordane innan Helsefagarbeidarfaget på Lillehammer.

Konkurransen er arrangert av WorldSkills Norway og har som formål å fremje fag- og yrkesopplæringa i Noreg, både kvalitetsmessig og statusmessig. Eit viktig verkemiddel i denne samanhengen er yrkeskonkurransar. Marion og Iselin vart tidlegare i vår vinnarar av fylkeskonkurransen og kvalifiserte seg difor til deltaking i Skule NM.

I NM-konkurransen for helsearbeidarfaget skal elevane utføre følgjande arbeidsoppgåver som vil være aktuelle som framtidige helsefagarbeidarar:

• planlegge

• gjennomføre eit rollespel

Konkurransen gjennomførast av lag som består av to personar. Tema for konkurransen er sirkulasjonssystemet. Dette inneber at ein av sjukdomane angina pectoris, hjerneslag og hjertesvikt vert valt som tema for oppgåva.

For dei som ikkje har høve til å delta på Skule-NM, har WordSkills Norway har sendt ut følgjande informasjon om nettTV sending frå arrangementet:

I forbindelse med Skole-NM 2017 lanserer WorldSkills Norway Yrkes-TV. Heller enn å reise til konkurransearenaene oppfordrer vi alle til å følge konkurransene direkte på vårt Yrkes-TV. Vi vil sende ca. 3 timer den 27. april (sendeplan: kl. 12.00 – 14.30 og 17.00 – 18.00), med innslag fra alle konkurransene og også med intervjuer og andre innslag med fokus på yrkesfag og karriereveiledning, og fra medaljeutdelingen. Sendingen vil gå direkte fra www.worldskills.no og vi vil ha live-studio i Oslo med profesjonell programleder og utegående reportere på konkurransestedene. Det vil bli gitt nyttig og relevant informasjon om yrker og arbeidslivet som venter, og bl.a. om hvordan velge veien videre og hvordan søke læreplass og hva med videreutdanningsmuligheter etter en fagutdanning. Det blir selvsagt portretter av deltakere i Skole-NM og overføring fra konkurransene. Målgruppe er elever og lærere på både ungdomstrinnene og på videregående. Programleder i studio i Oslo vil være Hilde Hummelvoll, kjent ansikt fra både NRK og andre TV-stasjoner, og selv lærer i Medier og kommunikasjon.

Måløy Vidaregåande Skule ønskjer elevane lykke til i konkurransen.