Skalldyrfat

Skalldyrfat Foto: Iren Hammersvik

Kokk og servitørelevane på utplassering og studietur til Frankrike.

2 RMA har gjennomførd utplassering og studietur til La Rochelle der elevane fekk kursing i tilbereding av eksotiske matrettar, samt servering og behandling av vin.

I år var og elevar frå Sogndal Vidaregåande Skule og med på utplasseringa. Turen var ein kombinasjon av utplassering i bedrift, franskopplæring og studietur for å dekke inn delar av pensum for kokk- og servitør. Gjennom utplassering i bedrifter fekk elevane (og lærarane) høve til å m.a. filetere hai og seabas, reinske blekksprut, ta vare på og tilberede skalldyr. Vidare vart det innlagt besøk på vingardar, konjakkhuset Otard og litt tid til seightsing. Programmet for turen var stramt, og det var om lag berre helgane som baud på litt fritid til eigen disposisjon.

Hastig forflytting gjennom Paris for å rekke toget vidare til La Rochelle gjorde at vi fekk sjå Eiffeltårnet frå undersida….

Den skal tidleg krøkast….

Besøk på fiskemarkedet kl 7 om morgonen med samarbeidspartnar Matteau

Akkar klar for reinsking