2 KSA på KIWI

2 KSA på KIWI Foto: Bente Iren Vonheim

Nasjonal restedag

VG2 Kokk og servitør har jobba med bruk av restemat, og vil torsdag 14.11 mellom kl. 13.30 og 15.00 server smaksprøvar på KIWI Deknepollen.

Som ein lekk i arbeidet med å redusere omfanget av matsvinn, har VG2 Kokk og servitørklassa med faglærarane i spissen, sett seg føre å vise at dette er matvarer som framleis er godt brukande. Elevane har fått tilgang til skjemd mat frå KIWI Deknepollen, dei har utvikla oppskrifter og testa rettar av råvarene, og målet med dette er å bevisstgjere matsvinn. Som ei avrunding av arbeidet, og markering av Nasjonal Restedag, vil elevane difor stille opp på KIWI og servere smaksprøvar av maten dei har komponert og laga av matvarer som ellers vert levert som avfall.

Alle bilder: Bente Iren Vonheim

Gulrot til gulrotsuppe